Teambuilding, 100 mand og én bro

Onsdag den 24. maj havde vi fornøjelsen af at afvikle en team-dag for en Østjysk IT virksomhed.

Teambuilding og fest

Kunden havde valgt et forløb, hvor der skulle være fokus på fællesskab og samarbejde men samtidig skulle det også være sjovt og med et glimt i øjet. Efter teambuilding programmet stod den på klassisk firmafest med dejlig mad, musik og kolde øl.

Vores opgave bestod i at tilrettelægge og afvikle teambuilding delen. Vi havde valgt seks forskellige aktiviteter til deltagerne for at sikre, at alle de tilstedeværende kompetencer kom i spil. Dermed sikre vi både succes for den enkelte men også for gruppen.

Hvem er bedst til at samarbejde

De fleste holder jo af konkurrence og derfor var de godt 100 IT medarbejdere også inddelt i seks hold som så konkurrerede om hvem der løste de seks samarbejdsøvelser bedst. Vi belønnede dem med en fiktiv valuta alt efter præstationens kvalitet. Efterfølgende var det helt enkelt at kåre et vinder hold. Det hold med den største egenkapital i den fiktive valuta var vinder.

Husker du på det fælles mål i hverdagen?

Vi finder det vigtigt at stoppe op en gang imellem og fokusere på at det hele hænger sammen rundt i organisationen. Det enkeltes succes har stor indflydelse på det fælles output og omvendt. Det er vores fornemmelse, at det fælles fokus godt kan halte lidt i en travl hverdag. Her handler det ofte om lokale mål i organisationen – ja helt ned på individuelt niveau. Men succes på det lokale niveau er uden betydning hvis den øvrige del af organisationen ikke er klar til at arbejde videre med den etablerede succes. Derfor er helhedstanken og fællesskabsfølelsen fortsat afgørende for det gode resultat. Det er banalt men vores erfaring er at det ikke skader at sætte fokus på emnet nu og da. Ved at gennemføre relativt enkelte teambuilding øvelser bliver det pludselig meget tydeligt for alle hvis en enkelt i gruppen ikke lykkedes eller hvis man selv er for hurtig til at aflevere sin del af opgaven videre. Enighed og en klar plan er afgørende.

En dejlig dag med et glimt af alvor

Vores deltagere denne solbeskinnede onsdag kom alle godt igennem aktiviteterne og havde en sjov dag med røde kinder og gode smil. Alvoren var dog med hele vejen rundt og vi fik fokus på det gode samarbejde.

Vi hjælper også gerne dig og din organisation med gode idéer til format og indhold næste gang du skal have virksomheden eller afdelingen samlet til en god fælles oplevelse.

Udtalelse

Super dag, som var godt tilrettelagt. Gode og sjove aktiviteter som fungerede godt ifht teambuilding og samtidig med et konkurrence element. Kan klart anbefales!

Tina Jansing – HR Coordinator, DCC