Tikiøb og Moberg cykler til Tour start 2019

Team Rotary Favrskov åbner nyt cykelhold for erfarne cykelmotionister.

Cykel-entreprenør Jesper Tikiøb og kontinental rytter Christian Moberg er guider.

Målet er Brussels og starten på Tour de France 2019. Det nye hold hedder TRF Grand Depart 2019.

I 2019 åbner Team Rotary Favrskov, i samarbejde med Tikiøb Event, nyt cykelhold og har dermed for første gang i projektets ni årige historie to hold på landevejene.

Vi er nu et sted med projektet, hvor vi finder det rigtigt at åbne op for endnu et tilbud til områdets mange cykelmotionister. Vi har mange års erfaring, en stærk styregruppe og en bred vifte af samarbejdspartnere. Timingen for en udvidelse er optimal. Udtaler formand for styregruppen Kenneth Krogh.

Paris har altid være målstregen og er det naturligvis også i 2019 for Team Rotary Favrskovs hold 1. Men da Tour de France starter i Brussels i 2019, er det oplagt at tilbyde en tur til den Belgiske hovedstad og til starten af verdens største cykelløb.

Flere forskelle

Det nye hold bliver ikke en kopi af det eksisterende Paris mandskab. Det bliver et andet tilbud og det er ikke kun Tour de France starten og Brussels der er forskellen. Det nye cykelhold og tilbud fra Team Rotary Favrskov henvender sig nemlig til en anden målgruppen af cykelmotionister end dem der traditionelt har kørt med til Paris. Turen til Brussels skal mere opfattes som et netværksforløb end som et træningsforløb. Det forventes derfor at deltagerne allerede er i god cykelform og har erfaring med motionscykling. Ud over selve turen til Brussels tilbydes der 8 netværkstræninger, fordelt over 4 måneder fra februar til juni. Turen til Brussels er planlagt med en afviklingshastighed på cirka 29 km/t i snit. Samme fart vil blive kørt til netværkstræningerne.

Turen tilbydes til enhver cykelmotionist der kan leve op til de regler og rammer forløbet afvikles under. I 2019 uddybes der dog maximalt 24 pladser og de bookes efter ”Først til Mølle” princippet.

Erfarne folk

Team Rotary Favrskov afvikler forløbet for det nye hold i samarbejde med det Østjyske eventbureau Tikiøb Event. Det bliver således cykel-entreprenøren Jesper Tikiøb der kommer til at stå i spidsen for hele forløbet også som cyklende vej-kaptajn til Brussels. Det bliver også Tikiøb der skal afvikle netværkstræningerne. Jesper Tikiøb har arbejdet med store cykelevents siden 1993.

Mere professionel assistance

Tikiøb har den danske kontinental rytter Christian Moberg med i forløbet som løjtnant. Christian har kørt elitecykelløb i 23 sæsoner og repræsenterer til dagligt Team ColorQuick. Christian vil være en del af netværkstræningerne og naturligvis være en kompetent guide på turen til Brussels. Den erfarne eliterytter er også et sikkert kort i forhold til individuel træningsvejledning. 

5 etaper og Tour de France

Turen til Brussels afvikles over 5 etaper startende i Hinnerup mandag den 1. juli og ankomst i Brussels fredag den 5. juli. Der er 950 km til Brussels og etaperne vil dermed have en gennemsnitslængde på 190 km. Efter fem dage i sadlen ankommer holdet til det helt store Tour de France show. Grand Depart i hjertet af Brussels. Lørdag den 6. juli afvikles 1. etape af den store rundtur og søndags køres den spektakulære holdtidskørsel. Tikiøb og Moberg vil vise rundt i start og målområderne og i det hele taget introducere deltagerne for Tour de France. De to guider har begge et stort netværk i den internationale cykelsport og mon ikke det vil lykkedes at komme ganske tæt på.

Det praktiske

5 måneders cykelforløb inklusiv cykelturen til Brussels koster kr. 11.900,- pr. deltager. Beløbet dækker alle faktiske omkostninger, hvorfor ethvert sponsorat ubeskåret går til Team Rotary Favrskovs lokale, nationale og internationale støtteformål.

I deltagerpakken er blandt andet:

 • 8 professionelle netværkstræninger
 • 4 netværksmøder med Team Rotary Favrskov og projektets sponsorer
 • Træningsrådgivning
 • Cykeltekniske og træningsrelevante foredrag
 • Tøjpakke
 • Turen til Brussels, herunder:
  • Mekanikerservice
  • Forplejning på etaperne
  • Morgen- og aftensmad
  • 6 overnatning i dobbeltværelse på 3 og 4 stjernet hoteller
  • Hjemtransport af cyklerne

Skal du med Team Rotary Favrskov til Tour de France i Brussels?

Du er velkommen til at henvende dig til Jesper Tikiøb på 40379620 eller jesper@tikioeb-event.dk

Du vil også løbende kunne finder opdaterede oplysninger om turen og forløbet her: TRF Grand Depart 2019.

Den gode historie og det flotte resultat

Team Rotary Favrskov startede i 2011 og har gennem de sidste otte år indsamlet og udloddet mere end halvanden million kroner til mange gode formål. Bidrag til bekæmpelse af sygdommen Polio, vandprojekter i Afrika, Hammel Neurocenter, lokale sports- og kulturforeninger har blandt andet nydt godt af den to-hjulede indsats. De sidste tre år har det landsdækkende bidrag gået til Børnehjertefonden. I 2018 har vi startet samarbejde med Børns Vilkår, som blandt andet driver Børne Telefonen. Et samarbejde vi også fortsætter i 2019.

Lokale østjyske projekter inden for sundhed, sport og kultur står også højt på listen. Rotarys verdensomspændende humanitære projekter vil ligeledes få opmærksomhed i 2019.

Team Rotary Favrskov sender hele projektets overskud ud til gode formål og i 2019 forventes det at der vil blive uddelt cirka kr. 250.000,-

Venlig hilsen

Team Rotary Favrskov