Cykelevent: På sporet af Caminoen

Cyklende erhvervs-netværk afslutter 7 måneders træningsforløb med 3-dages cykelevent på den spanske Camino.

Cykling som aktiv og moderne netværksform vinder frem. Det glæder os der har arbejdet med cykling i mange år. Skønt at så mange i dag nyder de gode stunder i den friske luft.

Vi har netop færdiggjort et langt eventforløb og en række danske virksomheder. I perioden fra februar til september har vi varetaget den ugentlige træning for 89 erhvervsledere fra nogle af Danmarks største koncerner. Det har været en stor oplevelse, at få love at tilrettelægge og eksekverer dette store event nu for tredje år i træk.

På sporet af Caminoen.

Forløbet kulminerede med en cykeloplevelse i Nordspanien. Fem dage langt væk fra de hjemlige omgivelser.

I år havde jeg valgt, at netværket skulle følge i sporet på Caminoen. Der er mange gode cykeldestinationer rundt om i verden men som eventarrangør er det også vores opgave, at forsøge at finde løsninger som ikke umiddelbart ligger lige for. Derfor faldt valget på Caminoen, som i mere traditionel forstand tiltrækker vandrende pilgrimme og folk på mountainbikes.

Vores cykelrejse blev, da også afviklet langs Caminoen og ikke på Caminoen, da den jo er et langt grus spor. Vi havde dog hele tiden visuel kontakt med de mange gående, der alle præcis som os, have Santiago de Compostela som målet for turen. Vi startede ud i den smukke Camino by Leon, hvor deltagerne var indlogeret på byens store Parador. En fantastisk oplevelse og en super ide, at mange af Spaniens gamle klostre i dag fungerer som hoteller. Således mødes fortid og nutid, efter min mening, på en god måde. Samtidig bevares bygningerne og historien ved hjælp, at de indtægter der kommer fra besøgende og overnattende gæster.

En cykelevent som et etapeløb.

Selve cykeleventen bestod af 3 etaper og godt og vel 350 kilometer. Et fantastisk cykelområde, som jeg kun kan anbefale andre at prøve kræfter med. Terrænet er overkommeligt trods egentlige stigninger under vejs. Vi havde blandt andet en 15 km stigning med en gennemsnitsprocent på 5%. Det der fascinerede mig mest var dog den meget varierede natur. Når man sidder der i sadlen og landskabet flyver forbi, så kunne landskaberne minde om alt fra Sydenglands små snoede veje til Afrikas savanne. Den store variation gør området ideelt for cykelnetværk, hvor der kan være stor spredning i styrkeforholdet. Turene kan tilrettelægges, så der er udfordringer for alle. Det primære er at sikre den gode oplevelse for den enkelte mens det samtidig også skal hænge sammen i netværket. Denne balance ramte vi godt på vores tur. Alle havde denne glade træthed i kroppen, hver aften uden dog at være mast helt ud.

Efter tre gode dage langs Caminoen nåede vi målet i Santiago de Compostela. Det var en smuk og stor afslutning på 7 måneder fyldt med fælles oplevelser, gode træninger, vidensdeling og netværk på tværs af de repræsenterede virksomheder.

Fra A til Z på den store kling.

Som eventbureau har det været vores opgave, at tilrettelægge hele forløbet samt stå for den praktiske træningsafvikling i hverdagen og den afsluttende tur til Spanien.

Blandt andet kan nævnes:

  • Ide- og konceptudvikling
  • Ruteudarbejdelse i Danmark til hverdagstræningerne
  • Praktisk gennemførelse af ugentlig træninger i Danmark. Herunder cykeltrænere til godt 90 erhvervsledere
  • Design og produktion af cykeltøj
  • Administration af netværket
  • Ruteudarbejdelse i Spanien
  • Rejse og ophold i Spanien
  • Logistik i Spanien
  • Transport af cykler til og fra Spanien

Det er vores vurdering, at netværksforløb er en god måde, at investerer sin tid på, som moderne erhvervsleder. Vores deltagere melder alle tilbage, at de har fået meget med sig, såvel personligt som professionelt. En cykelevent er én løsning men der findes også mange andre gode måder at netværke på.

Vi kommer gerne med ideer og sparring, hvis du går med overvejelse om at starte et brancheorienteret netværk for dine kunder.

 

Markusminde, oktober 2016.

 

Jesper Tikiøb
Professionel event-arrangør siden 1993.