Back in Scotland

Jeg er nu tilbage i Skotland på eventopgave efter næsten et års fravær. Skotland er for mig en fantastisk destination, professionelt og privat. Royal Deeside i Nordøstskotland er mit foretrukne valg.

Medarbejderne ved hvad de vil

Tilbage hos dansk erhvervsliv må det konstateres at medarbejderne i dag sætter højere pris på de jobs der også tilbyder oplevelser og samvær ud over det rent faglige. Det er en logisk konsekvens af at job og privatliv flyder sammen som aldrig set før. Vi skal være tilgængelige hele tiden. Det betyder også at det er ved at gå op for os at vi ikke er her for evigt, hvorfor vi i stigende grad sætter pris på oplevelser med hinanden. Faktisk i langt højere grand end materielle ting. Vi blive have noget ud af den tid vi er her og gerne sammen med vores kollegaer. Derfor er medarbejderevents et vigtigt parameter når der skal rekrutteres nye kvalificerede medarbejder. De basale forhold omkring et ansættelsesforhold tages naturligt for givet. Jobbet er i dag en del af ens liv og skal derfor også være en oplevelse både professionelt og socialt.

Skotland oplagt til corporate events

Skotland byder på mange fantastiske muligheder for at forene arbejde og sociale fælles oplevelser. Oplevelser styrker også relationerne medarbejderne imellem. Lige nu er jeg i Royal Deeside i den lille by Aboyne der ligger ved River Dees breder cirka midtstrøms. Her er jeg kommet igennem mange år og sørger gerne tilbage når det er muligt. Naturen er så storslået og mulighederne for oplevelser og aktiviteter er mangfoldige.

Historiske Deeside

Området er også meget historisk og præget af Det Britiske Kongehus, der jo i sommerhalvåret bor dør om dør med de lokale. Balmoral der er de kongeliges sommerresidens er lige rundt om hjørnet.

Ghillie på floden

Jeg er her denne gang for at hjælpe en lille gruppe danskere der er taget her op for at prøve lykke på River Dee. Den ultimative drøm om at fange en vildlaks med fluestang bor i dem alle. Vi skal derfor fiske de næste par dage her på River Dee. Vi bor på den lokale kro og fra de små hyggelige vinduer kan vi hele tiden holde øje med vandet i floden. Dejligt at på tæt på vores aktivitet. Vi har også lokale Ghillies (fiskeguider) til at hjælpe gæsterne med at nå deres store mål. Disse Ghillies er professionelle folk der bor og lever ved floden. Igennem mange år har de ikke lavet andet end at ”læse” vandet og de flotte fisk. Vi er i gode hænder.

En flot buket af oplevelser og events

Området er verdenskendt på det mytiske laksevand på River Dee men der ud over byder Royal Deeside på mange andre gode aktiviteter. Ikke mindst hvis man holder af at færdes i naturen. Jagt er også et af områdets helt store muligheder, ligesom cykling også er oplagt. Hvad enten du er til MTB eller landevejscykling. Gå og vandreture i lavlandet og højlandet ligger klar til dig med uendelig spor og ofte er man helt alene i det betagende terræn, klædt i flotte lyngfarver.

Lokal indkvartering i historiske bygninger

Indkvartering kan ske som B&B eller på en af de lokaler pubber. Du finder du også mange godset, hvor det er muligt at leje sig ind i hovedbygningen. Enten med eller uden personale. At bo på et gamelt skotsk gods er en livsoplevelse og oplagt i forhold til kunde eller medarbejderevents. Alle holde møder og konference i historiske lokaler og omgivelser er noget hetl specielt og giver en ro og fordybelse der altid vil gavne emnet.

Jeg viser gerne rundt!

Har du og dit team lyst til at høre mere om Skotland så er du meget velkommen til at give mig et ring eller skrive en mail. Så kommer jeg gerne forbi og fortæller om de mange muligheder. Efter at have arbejdet med events i mere end ti år i landet kender jeg også mange lokale der gerne hjælper os til at finde den helt rigtige løsning.

Vi ses i højlandet. August 2017.

Jesper Tikiøb