Pløjedag i Markusminde

Man mærker efteråret på en smuk lørdag sidst i september. Nok mest fordi det er dagen, hvor de lokale afholder den årlige pløjedag. Et sikkert tegn på at høsten er i lade og at efteråret står for døren. Sådan har det været de sidste 16 år. En stolt og god tradition.

11 lokale gentlemen fra Markusminde og Solkær har gjort hinanden stævne i en dyst om pløjeegenskaber. Alle skal de pløje et forudbestemt areal og traktorerne skal være mindst 30 år gamle.

Værtskabet går på omgang år efter år og i år er det Asger og Birte der stiller jord til rådighed for den lokale dyst.

Vi var med i kulissen og nød invitationen. Spændende og tankevækkende på den gode måde, at vi i 2019 fortsat kan fastholde gode traditioner og hylde det stolte håndværk. Midt i en tid hvor livet foregår foran skærmen og det hele skal gå så stærkt er en pløjekonkurrence en god oplevelse. Når der er pløjedag i Markusminde, nydes fællesskabet langt væk fra højhastighedsinternet og konstante opdateringer. Og det er der faktisk noget over – de fremmødte er til stede i nuet og nyder selskabet. Virkelighed og nærvær på den gode måde.

Dagen er delt op i etaper, så der også er god tid til kaffepauser og frokost. Ikke uvæsentligt, da snakken går lystigt om alt hvad der røre sig i lokalområdet. Der bliver også udvekslet tips og tricks, da konkurrencen foregår i venskabelighed. Alle nyder den gode dag og samles om de flotte traktorer.

Når konkurrencen er afgjort, hjælpes alle med oprydningen og dagen slutter ikke før end solen går ned. En fin dag i Markusminde.