Motion og sundhed på arbejdspladsen. Råd og ideer fra Tikiøb Event

Motion og sundhed på arbejdspladsen

Motion er et oplagt element i moderne personale events
Aktive og sunde medarbejdere er som oftest også effektive medarbejdere. Det er derfor vores råd, at du tænker motion, sundhed og fysisk aktivitet ind i hverdagen på arbejdspladsen og i en vis grad også i de personale events der tilbydes hen over året.

Hvis vi først kigger på hverdagen, så kan fysisk aktivitet, sundhed og motion integreres på mange måder i virksomheden. Det kan være gennemarbejdede tilbud der eksekveres efter en nøje plan men det kan også være små råd og vejledninger der kan være med til at guide medarbejdere til sundere valg. Det er vigtigt at huske på at alt har betydning. Det skal ikke altid handle om at løbe eller cykle længst. Timerne omkring ens arbejde fylder meget i et moderne liv, så kan vi få implementeret fysisk aktivitet, sundhed og motion som en naturlig del af hverdagen, så er vi allerede lagt.

På jobbet kan vores råd blandt andet være:

  • Brug kun trapperne – undgå altid elevatoren
  • Parker din bil på den fjernes parkeringsplads, så du tvinges til nogle ekstra skridt
  • Vær opmærksom på at få brugt dit hæve/sænkebord
  • Når du står så kan du let gennemføre små øvelser for bevægeapparatet. Her kan en fysioterapeut nemt hjælpe med forslag til konkrete øvelser der er gode for netop dig.
  • Har du et vippebræt eller siddebold der hjemme kan det også være at du kan få lov at tage det med på dit kontor
  • Frokostpausen – husk at holde den, så fokus flyttes lidt og for at sikre, at du kommer frisk tilbage til anden halvleg. Et rigtig godt råd her er også at bruge en del af din pause til at gå en tur i næromgivelserne, det kan du sagtens nå. Hvis du har husket små mellemmåltider så er der også styr på dit blodsukker så du behøver ikke det store måltid. Det giver dig tid til at gå en tur.

I fritiden: (ud over planlagt motion)

  • Skal du også huske at holde langt væk fra indgangen til supermarkedet, for således at øge dine samlede skridt i løbet af dagen.
  • Gå også gerne en tur med eller uden hund
  • Lav 15 minutters øvelser for f.eks. ryg, lænd, mave og arme. Gør det mens du ser nyhederne i fjernsynet eller lige før tænderne skal børstes.

Motion og sundhed bør være en del af virksomhedens personale events
De fleste virksomheder afholder i dag en eller flere events for deres medarbejdere i løbet af året. Her kan man oplagt tænke motion og sundhed ind som delelementer eller som primært omdrejningspunkt. Det kan afgøres fra gang til gang og alt efter hvad formålet er med den pågældende event. Vi har f.eks. god erfaring med GPS orienteringsløb, MTB cykling og oplevelsesløb. Ofte lader vi også vores event deltagere transporterer sig selv rundt så det at flytte sig fra A til B bliver en del af oplevelsen en del af eventen.

Motion fra firmaadressen
Det er også en mulighed at tilbyde organiseret træning fra arbejdspladsen. Det kan være som samlingspunkt en gang om måneden eller som et mere organiseret tilbud f.eks. en gang om måneden. Her skal du huske at tænke alle ind. Det er vigtigt at du ikke får skabt et team i teamet. Derfor er vores klare råd at der tilbydes forskellige motionsformer der er lette at afvikle fra virksomhedsadressen og som alle kan være en del af.

Cykling, MTB Cykling, løb og walk er alle fire gode aktiviteter der mere eller mindre kan igangsættes med udgangspunkt fra de fleste virksomhedsadresser i Danmark. Kniber det lidt alligevel så find et eget mødested ikke langt der fra. Her er det vigtigt at tilbuddet naturligvis kun er for virksomhedens medarbejdere.

Tikiøb Event hjælper gerne med råd og etablering i forbindelse med ovenstående, hvad enten det er lejlighedsvis events med fokus på motion eller der er tale om etablering af et mere permanent eventforløb med træning på uge eller måneds basis.

Motioner med resten af Danmark
Endelig er det også oplagt at deltage i et eller flere af de etablerede motionsarrangementer som professionelle udbydere tilbyder i løbet af året. Der er et væld af tilbud og et hurtigt kig på diverse online motionskalendere vil give dig et godt overblik over hvad der netop rør sig i dit område.

Frijsenborg MOTION
Vi er her hos Tikiøb Event selv arrangører af et sådan motionsarrangement. Frijsenborg MOTION afvikles hvert år i juni måned i samarbejde med Frijsenborg Slot. I år er det torsdag den 16. juni og vi tilbyder cykeling, walk og løb. Således har vi sikret at der er noget næsten for enhver. En hyggelig og sund event. Du kan læse mere om Frijsenborg Motion her på sitet. Løbets officielle webadresse er www.frijsenborg-motion.dk

God fornøjelse med sunde og aktive oplevelser i 2016.

Jesper Tikiøb