Tikioeb-event
  • Forside
  • Artikler
  • Events
    • Team-aktiviteter
    • Kundeevents
    • Medarbejderevents
    • Erhvervsrejser
  • Vi cykler
    • Tour de Familiehus
    • Majbritts Kaffestop
    • Erhvervscykling
  • Referencer
  • Kontakt
    • Privatlivspolitik
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Menu Menu
Du er her: Start1 / Klubhuset2 / Kost3 / Christinas surdejsbrød
    Menu
    • Klubhuset
    • Blog LCL
    • Videoer
    • Cykling
    • Kost
    • Livsstil
    • Udstyr
    • Events
    • Partnere
    • Min konto
      • Log ud

    Christinas surdejsbrød

    Det skal du bruge:

    • Hævekurv, skål, røreske
    • En levende surdej – se indlæg om surdej
    • Et døgns tid, før du skal bruge brødet
    • Vand, mel, salt, lidt olie
    • En ovn

    Dejen

    • 150 g. spil-levende surdej (fodret og klar)
    • 450 g. lunken vand
    • 600 g. mel (jeg bruger hvedemel)

    Rør rundt og lad stå i 15 minutter ca., til dejen har udviklet glutenstruktur.

    Gluten er det, der får dejen til at hænge sammen, og når du ælter dit brød, udvikles glutenstrukturen, som får dejen til at blive elastisk. Gluten holder desuden på den luft, du ælter ind i dejen samtidig med, at gluten får brødet til hæve op

    Tilføj så 15 g. salt og rør.

    Smør en ren skål med en tsk. olie og læg dejen heri.

    Lad dejen stå i stuetemperatur i 2 timer, hvor du hver 30 minut folder dejen, indunder eller over sig selv. Ved at trække i dejen nede fra kanten af skålen og folde den ind over sig selv, får du inkorporeret salt og surdej. Fortsæt med at trække dejen ind over sig selv til den begynder at sprække i overfladen, når du trækker i den.

    Efter de to timer lægger du lidt mel på bordet, vender dejen ud og “strammer” den op. Det gør du ved at folde hvert hjørne ind til midten af dejen (der må ikke være mel i folderne), fortsæt til dejen ikke længere kan trækkes i og næsten er ved at gå i stykker.

    Placer nu dejen i din hævekurv og sæt den på køl natten over.

    Dagen efter

    Opvarm din ovn til 250 grader
    Vend din dej ud på bagepapir, gerne på en varme bageplade.

    • Skru ned på 230 grader og bag i 15 minutter – smid gerne lidt vand i bunden af ovnen, så du får en damp = skorpen bliver ekstra lækker sprød.
    • Skru ned på 200 grader og giv den 15 minutter mere.
    • Skru ned på 180 grader og giv den de sidste 15 minutter.

    Voila, nu har du det lækreste brød til din søndag morgen. Velbekomme.

    Tag meget gerne et billede af dit brød og del med os i Facebook.

    Udgivet: 28. januar 2021 ★ Kategori: Klubhuset, Kost
    0 replies

    Skriv en kommentar

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Tikiøb Event aps

    Nordrevej 31
    DK-8471 Sabro

    +45 40 37 86 20
    info@tikioeb-event.dk

    FØLG EVENTBRANCHEN

    Få spændende artikler fra Tikiøb Event!

    You have Successfully Subscribed!

    © Tikiøb Event • Forside • Kontakt • Cookies • Handelsbetingelser
    TIKIØB Event aps – Markusminde – Aarhus – Østjylland – 40 37 86 20 – info@tikioeb-event.dk - CVR: 34708339
            
    Scroll to top
    Administrer samtykke til cookies
    Tikiøb Event bruger cookies til at huske indstillinger og spore trafik på hjemmesiden samt til målrettet annoncering. For at se videoer på hjemmesiden, skal marketing-cookies også accepteres. Læs om vores brug af cookies i vores
    Nødvendige Altid aktiv
    Den tekniske lagring eller adgang er strengt nødvendig med det legitime formål at muliggøre brugen af en specifik tjeneste, som abonnenten eller brugeren udtrykkeligt har anmodet om, eller udelukkende med det formål at overføre en kommunikation via et elektronisk kommunikationsnet.
    Præferencer
    Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for det legitime formål at lagre præferencer, som abonnenten eller brugeren ikke har anmodet om.
    Statistikker
    Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til statistiske formål. Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til anonyme statistiske formål. Uden en stævning, frivillig overholdelse fra din internetudbyders side eller yderligere optegnelser fra en tredjepart kan oplysninger, der er gemt eller hentet til dette formål alene, normalt ikke bruges til at identificere dig.
    Marketing
    Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for at oprette brugerprofiler med henblik på at sende reklamer eller for at spore brugeren på et websted eller på tværs af flere websteder med henblik på lignende markedsføringsformål.
    Vælg muligheder Administrer tjenester Administrer {vendor_count} leverandører Læs mere om disse formål
    Se præferencer
    {title} {title} {title}