Tikioeb-event
  • Forside
  • Blog
  • Events
    • Team-aktiviteter
    • Kundeevents
    • Medarbejderevents
    • Globale events
    • Produktevents
  • ATV-safari
  • Cloud-event
  • Vi cykler
    • Tour de Familiehus
    • Majbritts Kaffe-Stop
    • Erhvervs-Cykelnetværk
  • Referencer
  • Kontakt
    • Privatlivspolitik
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Menu Menu
Du er her: Start1 / Klubhuset2 / Kost3 / Christinas surdejsbrød
Menu
  • Klubhuset
  • Blog LCL
  • Videoer
  • Cykling
  • Kost
  • Livsstil
  • Udstyr
  • Events
  • Partnere
  • Min konto
    • Log ud

Christinas surdejsbrød

Det skal du bruge:

  • Hævekurv, skål, røreske
  • En levende surdej – se indlæg om surdej
  • Et døgns tid, før du skal bruge brødet
  • Vand, mel, salt, lidt olie
  • En ovn

Dejen

  • 150 g. spil-levende surdej (fodret og klar)
  • 450 g. lunken vand
  • 600 g. mel (jeg bruger hvedemel)

Rør rundt og lad stå i 15 minutter ca., til dejen har udviklet glutenstruktur.

Gluten er det, der får dejen til at hænge sammen, og når du ælter dit brød, udvikles glutenstrukturen, som får dejen til at blive elastisk. Gluten holder desuden på den luft, du ælter ind i dejen samtidig med, at gluten får brødet til hæve op

Tilføj så 15 g. salt og rør.

Smør en ren skål med en tsk. olie og læg dejen heri.

Lad dejen stå i stuetemperatur i 2 timer, hvor du hver 30 minut folder dejen, indunder eller over sig selv. Ved at trække i dejen nede fra kanten af skålen og folde den ind over sig selv, får du inkorporeret salt og surdej. Fortsæt med at trække dejen ind over sig selv til den begynder at sprække i overfladen, når du trækker i den.

Efter de to timer lægger du lidt mel på bordet, vender dejen ud og “strammer” den op. Det gør du ved at folde hvert hjørne ind til midten af dejen (der må ikke være mel i folderne), fortsæt til dejen ikke længere kan trækkes i og næsten er ved at gå i stykker.

Placer nu dejen i din hævekurv og sæt den på køl natten over.

Dagen efter

Opvarm din ovn til 250 grader
Vend din dej ud på bagepapir, gerne på en varme bageplade.

  • Skru ned på 230 grader og bag i 15 minutter – smid gerne lidt vand i bunden af ovnen, så du får en damp = skorpen bliver ekstra lækker sprød.
  • Skru ned på 200 grader og giv den 15 minutter mere.
  • Skru ned på 180 grader og giv den de sidste 15 minutter.

Voila, nu har du det lækreste brød til din søndag morgen. Velbekomme.

Tag meget gerne et billede af dit brød og del med os i Facebook.

Udgivet: 28. januar 2021 ★ Kategori: Klubhuset, Kost
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tikiøb Event ApS
White Cottage
Markusminde
Aarhus – Østjylland

Følg eventbranchen

Få nyheder og inspiration til events fra Tikiøb Event!

You have Successfully Subscribed!

© Tikiøb Event • Forside • Kontakt • Cookies • Handelsbetingelser
TIKIØB Event aps – White Cottage – Markusminde – Aarhus – Østjylland – 87 610 620 – info@tikioeb-event.dk - CVR: 34708339
        
Scroll to top
Administrer samtykke til cookies
Tikiøb Event bruger cookies til at huske indstillinger og spore trafik på hjemmesiden samt til målrettet annoncering. For at se videoer på hjemmesiden, skal marketing-cookies også accepteres. Læs om vores brug af cookies i vores
Nødvendige Altid aktiv
Den tekniske lagring eller adgang er strengt nødvendig med det legitime formål at muliggøre brugen af en specifik tjeneste, som abonnenten eller brugeren udtrykkeligt har anmodet om, eller udelukkende med det formål at overføre en kommunikation via et elektronisk kommunikationsnet.
Præferencer
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for det legitime formål at lagre præferencer, som abonnenten eller brugeren ikke har anmodet om.
Statistikker
Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til statistiske formål. Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til anonyme statistiske formål. Uden en stævning, frivillig overholdelse fra din internetudbyders side eller yderligere optegnelser fra en tredjepart kan oplysninger, der er gemt eller hentet til dette formål alene, normalt ikke bruges til at identificere dig.
Marketing
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for at oprette brugerprofiler med henblik på at sende reklamer eller for at spore brugeren på et websted eller på tværs af flere websteder med henblik på lignende markedsføringsformål.
Vælg muligheder Manage services Vælg forhandler Læs mere om disse formål
Se præferencer
{title} {title} {title}