Tikioeb-event
  • Forside
  • Artikler
  • Events
    • Team-aktiviteter
    • Kundeevents
    • Medarbejderevents
    • Erhvervsrejser
  • Vi cykler
    • Tour de Familiehus
    • Majbritts Kaffestop
    • Erhvervscykling
  • Referencer
  • Kontakt
    • Privatlivspolitik
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Menu Menu
Du er her: Start1 / Klubhuset2 / Kost3 / Surdej til lyst brød
    Menu
    • Klubhuset
    • Blog LCL
    • Videoer
    • Cykling
    • Kost
    • Livsstil
    • Udstyr
    • Events
    • Partnere
    • Min konto
      • Log ud

    Har du en surdej?

    Christina´s “Modersur” med inspiration fra Tobias Hamann 

    Surdej er en fantastisk ting til at gøre dit hjemmebag endnu bedre. Det er ikke særlig tidskrævende at holde en surdej kørende! Det er bare lige det, at komme i gang… Det er en lidt lang proces og tager et par dage, men når først den er lavet er det, det hele værd! Det gør ens bagværk virkelig lækkert med sprød skorpe og blød krumme…

    DAG 1
    140 g. vand
    100 g. hvedemel
    2 g. gær
    Blandes, røres godt og opbevares lunt og dækket med et klæde i 16-18 timer. Hvis du har den i et glas med låg, er det vigtig at låget ikke slutter tæt, men blot lægges over. Dejen skal kunne ånde.

    DAG 2
    242 g. surdej fra dag 1 blandes med
    125 g. vand
    125 g. hvedemel
    Blandes, røres godt og opbevares lunt og dækket med et klæde i 16-18 timer.

    DAG 3
    Vej 250 g. surdej af fra dag 2 og bland med
    125 g. vand
    125 g. hvedemel
    Blandes, røres godt og opbevares lunt og dækket med et klæde i 16-18 timer.

    DAG 4
    Vej 250 g. surdej af fra dag 3 og bland med
    125 g. vand
    125 g. hvedemel
    Blandes, røres godt og opbevares lunt og dækket med et klæde i 16-18 timer.

    Du har nu en modersur!

    Nu er den klar til at du kan bage. Den kan også stilles i køleskabet med låg på.
    Når du vil bage kan du opfriske en del af din modersur i dette forhold:

    50 g. surdej
    50 g. vand
    50 g. hvedemel

    Opbevares lunt i 14 timer og den er nu klar til at bage med.

    Du kan også tage 100 g. fra din modersur og opfriske med
    100 g. vand og 100 g. mel

    Når du er ved at løbe tør for modersur, kan du opfriske denne efter samme princip med én enkelt fodring og 14 timer et lunt sted.

    Overskydende dej i selve opstarten af en surdej kan sagtens anvendes i bagværk. Det har dog ikke samme effekt og integritet som en moden modersur har.

    Lad os endelig høre, om du har en surdej? Tag gerne et billede og del i vores Facebook-gruppe.

    Udgivet: 28. januar 2021 ★ Kategori: Klubhuset, Kost

    0 replies

    Skriv en kommentar

    Want to join the discussion?
    Feel free to contribute!

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Tikiøb Event aps

    Nordrevej 31
    DK-8471 Sabro

    +45 40 37 86 20
    info@tikioeb-event.dk

    FØLG EVENTBRANCHEN

    Få spændende artikler fra Tikiøb Event!

    You have Successfully Subscribed!

    © Tikiøb Event • Forside • Kontakt • Cookies • Handelsbetingelser
    TIKIØB Event aps – Markusminde – Aarhus – Østjylland – 40 37 86 20 – info@tikioeb-event.dk - CVR: 34708339
            
    Scroll to top
    Administrer samtykke til cookies
    Tikiøb Event bruger cookies til at huske indstillinger og spore trafik på hjemmesiden samt til målrettet annoncering. For at se videoer på hjemmesiden, skal marketing-cookies også accepteres. Læs om vores brug af cookies i vores
    Nødvendige Altid aktiv
    Den tekniske lagring eller adgang er strengt nødvendig med det legitime formål at muliggøre brugen af en specifik tjeneste, som abonnenten eller brugeren udtrykkeligt har anmodet om, eller udelukkende med det formål at overføre en kommunikation via et elektronisk kommunikationsnet.
    Præferencer
    Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for det legitime formål at lagre præferencer, som abonnenten eller brugeren ikke har anmodet om.
    Statistikker
    Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til statistiske formål. Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til anonyme statistiske formål. Uden en stævning, frivillig overholdelse fra din internetudbyders side eller yderligere optegnelser fra en tredjepart kan oplysninger, der er gemt eller hentet til dette formål alene, normalt ikke bruges til at identificere dig.
    Marketing
    Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for at oprette brugerprofiler med henblik på at sende reklamer eller for at spore brugeren på et websted eller på tværs af flere websteder med henblik på lignende markedsføringsformål.
    Vælg muligheder Administrer tjenester Administrer {vendor_count} leverandører Læs mere om disse formål
    Se præferencer
    {title} {title} {title}