KÆRLIGHED TIL KÅL?
Af Majbritt Mortensen
Kål er en af de allersundeste grøntsager, der findes. Det er også en af de ældste dyrkede grønsager og en af de eneste, der var tilgængelig helt tilbage i oldtiden. Kål har derfor haft en afgørende betydning for vores eksistens. Tænk sig grønkål har været kendt i mere en 2000 år.
Kål indeholder god næring og vitaminer.
Det er super nemt at lave en salat med spidskål, og dampe lidt broccoli… Det er ofte de samme slags kål, vi vælger og de samme opskrifter vi laver. Sådan har det ofte været her i huset. Da jeg fandt denne bog blev jeg inspireret til at prøve nogle flere typer af kål – selv rosenkål, som rigtig mange ikke er så vilde med. Der er et par opskrifter i bogen med rosenkål, der er blevet vores favoritter.
Bogen har mange inspirerende og ikke alt for komplicerede opskrifter. Billederne til opskrifterne er flotte – det betyder noget for mig, at jeg kan se det. 😉
I bogen er der interviews med kendte kålelskere; Claus Meyer, Signe Wenneberg og Louise Bruun m. fl., og så er der super fine beskrivelser af de forskellige kåltyper. Det er meget interessant at læse.
Globalt er der en generel tendens til, at vi alle spiser mere kål. Hvad med dig, er du god til at spise kål?
Lige lidt om forfatteren
Mette Mølbak er ansat ved dagbladet Politiken som madredaktør og har i en lang årrække haft samme stilling på ALT for damerne. Hun har i flere år beskæftiget sig indgående med kål, som hun betragter som en uundværlig råvare i køkkenet, hvilket har blandet har resulteret i denne bog.
Mette Mølbak har en brændende interesse og passion for mad, som hun både formidler via opskrifter, artikler og bøger. Hun er uddannet journalist fra Dan- marks Journalisthøjskole og har arbejdet ved en lang række store livsstilsmedier.
Bogen kan bl.a. købes her.
Adm. adresse
Nordrevej 31
DK-8471 Sabro
FØLG EVENTBRANCHEN
Få spændende artikler fra Tikiøb Event!
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!