Tikioeb-event
  • Forside
  • Blog
  • Events
    • Team-aktiviteter
    • Kundeevents
    • Medarbejderevents
    • Globale events
    • Produktevents
  • ATV-safari
  • Cloud-event
  • Vi cykler
    • Tour de Familiehus
    • Majbritts Kaffe-Stop
    • Erhvervs-Cykelnetværk
  • Referencer
  • Kontakt
    • Privatlivspolitik
    • Tilmeld nyhedsbrev
  • Menu Menu
Du er her: Start1 / Klubhuset2 / Kost3 / Skvalderkålsstuvning i pastaret
Menu
  • Klubhuset
  • Blog LCL
  • Videoer
  • Cykling
  • Kost
  • Livsstil
  • Udstyr
  • Events
  • Partnere
  • Min konto
    • Log ud

Skvalderkål

Af Christina Siggaard

Skvalderkål er ikke bare en ukrudt. Skvalderkål blev oprindeligt hentet til Danmark af munke, der syntes det var en herlig krydderplante. Siden har den spredt sig helt vildt og er i dag haveejerens fjende nummer ét. 

Du plukker hele planten til madlavning, gerne imens planten stadig er lille, lækker og lysegrøn. Kig især efter de helt nye, glatte og glinsende blade.

Skvalderkål smager af bredbladet persille, gulerod og bladselleri med en aromatisk, nøddeagtig overbygning. Den har en lidt bitter bismag af mild syre, der minder om grapefrugt. Blomsterne smager mildere end resten af planten. De spæde planter er sprøde som salat skud og kilder let på tungen og i ganen. Spiser du en ældre plante er denne mere papagtig og kan efterlade fibrede tråde i munden. Skvalderkål dufter af gulerodsskræl, krydret af peber.

Skvalderkål kan spises rå i en salat som frisk erstatning for bredbladet persille, eller du kan tilberede den kortvarigt. Nøddesmagen bliver mere tydelig ved opvarmning, og du kan fx. bruge bladene i en gryderet, en suppe med kartofler og porre (tilsat hen mod slutningen), i en flødestuvning eller i en brød dej.

I retter, hvor persille, gulerod eller bladselleri indgår, har skvalderkål en oplagt plads. Blomsterne er flotte og lækre at drysse ud over en færdigret – for eksempel en kartoffel- eller pastaservering. Hvis du har samlet frø, kan de også drysses ud over maden. Stænglerne fra større planter kan lynkoges, så de beholder deres sprødhed, og kan serveres i stedet for grønne bønner eller asparges.

I denne omgang er jeg lavet en flødestuvning til en lækker pastaservering.

Skvalderkålsstuvning i pastaret (2. pers.)
  • 5 store tomater, skåret i stykker 
  • 1 blok feta, 200g skåret i 5 tykke skiver 
  • lidt olivenolie 
  • Salt og peber 
  1. Skær tomaterne ud og placer i ildfast fad. 
  2. Skær feta blokken i mindre skiver, ca 5 og placer ovenpå tomaterne.
  3. Overhæld med lidt olivenolie, salt og peber 
  4. Bages ved 180 grader i 25 minutter

Imens; kog ønsket mængde pasta, efter dennes anvisninger(jeg brugte chili pasta).

Tag nu: 

  • 2 håndfulde skvalderkåls blade 
    • skylles og hakkes 
  • Kog bladene sammen med ½ dåse kokosmælk 
    • jævnes eventuelt med 1 spsk maizena rørt op i 100 ml vand 
  • Bland de bagte tomater og den bagte feta sammen, hvorefter du blander den kogte pasta i. 
  • Server pastaretten med skvalderkålsstuvningen, som vist på billedet.

Velbekomme

Tikiøb Event ApS
White Cottage
Markusminde
Aarhus – Østjylland

Følg eventbranchen

Få nyheder og inspiration til events fra Tikiøb Event!

You have Successfully Subscribed!

© Tikiøb Event • Forside • Kontakt • Cookies • Handelsbetingelser
TIKIØB Event aps – White Cottage – Markusminde – Aarhus – Østjylland – 87 610 620 – info@tikioeb-event.dk - CVR: 34708339
        
Scroll to top
Administrer samtykke til cookies
Tikiøb Event bruger cookies til at huske indstillinger og spore trafik på hjemmesiden samt til målrettet annoncering. For at se videoer på hjemmesiden, skal marketing-cookies også accepteres. Læs om vores brug af cookies i vores
Nødvendige Altid aktiv
Den tekniske lagring eller adgang er strengt nødvendig med det legitime formål at muliggøre brugen af en specifik tjeneste, som abonnenten eller brugeren udtrykkeligt har anmodet om, eller udelukkende med det formål at overføre en kommunikation via et elektronisk kommunikationsnet.
Præferencer
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for det legitime formål at lagre præferencer, som abonnenten eller brugeren ikke har anmodet om.
Statistikker
Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til statistiske formål. Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til anonyme statistiske formål. Uden en stævning, frivillig overholdelse fra din internetudbyders side eller yderligere optegnelser fra en tredjepart kan oplysninger, der er gemt eller hentet til dette formål alene, normalt ikke bruges til at identificere dig.
Marketing
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for at oprette brugerprofiler med henblik på at sende reklamer eller for at spore brugeren på et websted eller på tværs af flere websteder med henblik på lignende markedsføringsformål.
Vælg muligheder Manage services Vælg forhandler Læs mere om disse formål
Se præferencer
{title} {title} {title}