Tillykke til Årets Iværksætterkommune 2012

At iværksætte_TIKIØB Event

 

At iværksætte – sætte noget i gang.

Favrskov Kommune er i dag blevet kåret til Årets Iværksætterkommune 2012. Bag udnævnelsen står Dansk Erhvervsfremme, repræsentanter fra Erhvervsstyrelsen, Dansk Industri, Dansk Iværksætter Forening, Erhverv.net og Dansk Erhvervsfremme.

Alle er de enige om at Favrskov Kommune er stedet at iværksætte – et godt sted at starte. Og det er det også. Mange gode kræfter i vores nærmiljø arbejder for at skabe gode vilkår for nye ambitiøse projekter og virksomheder. Ikke mindst Gregers Petersen der via Østjysk Iværksættercenter i nu mere end ti år har været en af områdets helt store dynamoer i bestræbelserne på at skabe gode forhold og rammer for ny vækst og initiativ. En ild-sjæl, Iværksætteriets Godfather.

Jeg har selv iværksat i området og i kommunen siden 1993 og jeg ville da også have stemt på Favrskov Kommune, hvis jeg havde fået plads i det fornemme dommerpanel. Jeg har nemlig prøvet at samarbejde og fungere på tværs af kommercielle og offentlige organisationer i nu snart 20 år. I det store hele en god oplevelse – jeg lever af at skabe events og arrangementer, ofte produkter og projekter der ”stikker” lidt ud og skal finde sin helt egen plads i lovgivningen. Hver gang er det lykkedes via samarbejde, forståelse for hinandens ”darlings” og en overordnet holdning til at nå i mål.

Mange eksempler kan findes frem fra min hverdag men det vil ganske enkelt før for vidt. Et enkelt skal dog lige med. Jeg var arrangør af De Danske Mesterskaber i Landevejscykling i 2004. Et med Favrskov briller mega-event over 5 dage. Arrangementets rettigheder besidder Danmarks Cykle Union og de giver hvert år værtsskabet til en by, klub eller organisation. Fra første ord i ansøgningen til DCU til sidste tråd var der opbakning og samarbejde på tværs af kommunen – ja sågar ind i de tidligere Hinnerup og Hammel kommuner som jo i dag er en del af Favrskov Kommune. De Danske Mesterskaber i landevejscykling i Hadsten i 2004 blev de første mesterskaber i cykelsportens historie, hvor ruten var 100% afspærret. En kæmpe indsats og vilje fra Kommune, daværende amt, politi, private lodsejere, virksomheder og foreningsliv var grunden til at det lykkedes. Dette lille eksempel fra min ”andedam”, tror jeg er en af blomsterne i den buket Favrskov Kommune fik i dag.

Jeg er enig i valget – tillykke.

Jesper Tikiøb, Årets Iværksætter 2005