Cykel-eksperter på Team Rotary Favrskov

Tikioeb_Lindberg_1998

Vi har været en tur i arkivet. De to cykelvenner ved præsentationen af Team Chicky Wold 1998, i midten Kristian Nørup – massør. I øvrigt om bord på Catlink færgen – en total event.

Nu mødes to lokale cykeleksperter med international erfaring igen. Denne gang på Team Rotary Favrskov.

Jan Lindberg og Jesper Tikiøb er igen samlet – nu med plads i kulissen på succes-projektet Team Rotary Favrskov. Et projekt drevet af de tre Rotary Klubber i Favrskov med henblik på at samle flest mulige midler sammen til internationale humanitære forhold og lokale projekter inden for sport, kultur og sundhed.

Jan Lindberg kom til Hadsten tilbage i 1997 for at indtræde som professionel cykelmekaniker på et af Danmarks første professionelle cykelhold Team Chicky World. Her var Tikiøb team-manager og en af idé folkene bag holdet. Et stærkt venskab og samarbejde opstod mellem de to cykelfolk som havde mødt hinanden få år forinden på Danmarks Cykle Unions juniorlandshold.

Siden ”kyllinge-tiden” har Lindberg haft en stærk karriere som international pro-tour mekaniker i mere end 7 sæsoner, herunder Tour de France, Vuelta Espana og Giro d Italia. De sidste par sæsoner var Lindberg personlig mekaniker for verdens hurtigste mand på cykel. Briten Mark Cavendish.

Nu er han tilbage i Danmark og driver special cykelforretningen Lindberg Sport.

Efter tiden med Chicky World fortsatte Tikiøb, ligeledes i det rullende internationale cykel-cirkus. Her handlende det om tilrettelæggelse og afvikling af store cykelløb. En aktivitet der blandt meget bragte et medlemskab af AIOCC den internationale organisation bag cykelløbsarrangører.

Mere end 100 cykelløb er det efterhånden blevet til heraf mere end 30 med international status og deltagelse. Blandet andet cykelløbet i Hadsten siden 1993. Tikiøb er i dag fortsat selvstændig eventmager og har siden 1993 tilrettelagt og afviklet kundeevents, medarbejderevents og produktevents for dansk erhvervsliv.

Nu er de to cykelfolk igen samlet i Hadsten men denne gang er det Team Rotary Favrskov der forener dem. Jan Lindberg er med i projektet som frivillig mekaniker og skal således øse ud af sin store internationale erfaring i forsøget på at få de 40 Rotary ryttere af sted på ordentligt udstyr. Jan står således til rådighed med gratis råd og vejledning i hele træningsfasen, blandt andet ved foredrag og deltagelse på træningsturene. Under selve projektets afvikling, altså på cykel fra Hinnerup til Paris er Jan med i sadlen hele vejen, for dermed at kunne bidrage i det øjeblik det måtte være nødvendigt. Hver dag efter de enkelte etaper står han klar, præcis som hos de store pro-tour mandskaber, til at hjælpe med reparationer og almindelige vedligeholdelse af cyklerne så de er klar til næste dags strabadser.

Tikiøbs rolle er i selve styregruppen, hvor han med udgangspunkt i 20 år i cykelsporten giver sit bidrag til selve tilrettelæggelsen og afviklingen af turen. Træningsråd og helt generel vejledning i det at cykle står blandt meget på to-do listen.

TeamRotaryFavrskovTeam Rotary Favrskovs styregruppe udgøres af tre frivillige medlemmer fra hver af de tre Rotary klubber i Favrskov. De delegerer derfra opgaverne videre ud i lokale klubudvalg. Team Rotary Favrskov er således resultatet af et stort frivilligt arbejde. Cirka kr. 600.000,- er blevet uddelt til projektets formål i 2011 og 2012. Nu venter en ny 2013 sæson. Træningen er begyndt og der er god energi hele vejen rundt om projektet – hos rytterne, styregruppen, klubberne og sponsorerne.

Læs mere om projektet på www.teamrotaryfavrskov.dk

Læs mere om Jan Lindbergs aktiviteter på www.lindbergsport.dk