Armstrong “the never ending story”

Nu er det snart 10 år siden jeg havde Lance Armstrong til start i det traditionsrige gadeløb i Hadsten. Det blev første og eneste gang amerikanerne stillede til start i et cykelløb i Danmark.

For mig var det en stor personlig oplevelse at stå bag så stor en event og får det hele til at lykkedes. Hele Danmark fulgte med og historien op til løbet, under og efter Danmarks største gadeløbs event var set med provins-briller så spektakulær at jeg fortsat den dag i dag holder fordraget “Tro, Håb og Kolde Kontanter”. En personlig og ægte beretning om mit møde med en af tidens største sportsikoner. Jeg var således den eneste danske løbsarrangør der nåede at stifte bekendtskab og gøre forretning med Lance Armstrong i Danmark.

Cykel-event fra 2003 vågner igen

Jeg holder foredraget flere gange om året og har gjort det siden 2003 – hvert eneste år. Vi har alle formentlig fulgt Tour vinderens fald og således blev det så pludselig interessant at trække min historie frem igen. Pressen var repræsenteret ved løbet denne sommeraften tilbage i 2003 som vi nok aldrig igen vil opleve det til en lignende cykelevent i Danmark. Flere dage efter fyldte gadeløbet i Hadsten de landsdækkende medier og så blev der stille igen og min række af foredrag rundt om i erhvervsklubber, idrætsforeninger og forsamlingshuse tog sin begyndelse.

Blev Tikiøb snydt af Armstrong? – nej

Efteråret 2012 faldt tour-kongens rige fra hinanden. Massive vidneudsagn startede Lance Armstrongs deroute. Lang væk fra alt dramatikken og på behagelig afstand fortsætter jeg med at holde mit foredrag og denne gang var det med en “skygge-reporter” fra Morgenavisen Jyllands-Posten på lægterne. Pludselig blev mit nu snart ti år gamle foredrag interessant at formidle for et af landets største trykte medier. Det undre men omvendt så er det jo sådan medierne fungere – alle rider de med på hvad der er “hot” og pludselig følte jeg mig egentlig ufrivilligt bragt ind i rækken af kritikkere – jeg havde ikke behov for at blive eksponeret på baggrund af den komplekse sag mod Lance Armstrong. Med som det altid er med pressen, så kan du medvirke eller lade være – de trykker alligevel. Min konklusion var, at deltage og forsøge at påvirke linjerne fra sports-journalistens pen. I første færd blev dele af mit foredrag fortolket således at Lance Armstrong skulle have snydt mig – ja dele af kontrakten var der uenighed om men det var langt fra afgørende for den totale oplevelse – og Texaneren var fantastisk på asfalt-scenen og leverede varen. Men nu skulle det pludselig handle om at han havde snydt mig. En detalje fra mit foredrag blev det bærende i en stor anlagt historie. Hvorvidt det er en detalje vil man sikkert altid kunne tolke på men fakta er at meget i artiklen er grebet ud af en størrer sammenhæng.

En fin artikel fra JP

Hvor om alting er så kom der et dobbeltopslag ud af historien, bragt i hovedavisen to dage efter det amerikanske præsidentvalg. Mange har efterfølgende set artiklen og den blev også ganske retvisende, så på den måde var det jo alt sammen fint nok. Så disse linjer er blot et notat og nogle tanker om “gammelt vin på nye flasker” og om hvordan udefra kommende faktorer pludselig igen kan puste liv i en gammel historie. Jeg holder af mit samarbejde med pressen og hævder da også, at have en vis indsigt i deres arbejde efter at være blevet citeret i mere end 20 år. For mig var artiklen fra Morgenavisen Jyllands-Posten, torsdag den 8. november 2012 blot en pudsig oplevelse – der var intet nyt under solen.

Cykelløb i Hadsten – også i 2013

Jeg holder fortsat gerne mit foredrag “Tro, Håb & Kolde Kontanter” nu tilpasset den virkelighed vi kender i dag. Så har du lyst at høre historien om mit møde med Lance Armstrong, politiets efterretningstjeneste og den amerikanske ambassadør så kommer jeg gerne forbi. Se mere om mine fordrag her. Cykelløbet i Hadsten “ruller” også fortsat og i 2013 er det 20 år siden løbet blev sat igang for første gang.