Tikiøb Event viser vejen for Gigtforeningen

Gigtforeningens cykelnetværk ”Hjælperytterne” og Tikiøb Event har netop indgået samarbejde for sæsonen 2016.

Vi er glade og stolte over at Gigtforeningen har fundet os og spurgt om hjælp i forbindelse med udvikling, tilrettelæggelse og afvikling af cykelprojektet ”Hjælperytterne”.

”Hjælperytterne” er netværkscykling på 4 sæson. Projektet er landsdækkende og samler hvert år en stor gruppe cykelmotionister der alle har de samme overordnede mål med deres deltagelse. Motionscykling, godt kammeratskab, oplevelser og ikke mindst at generer midler til Gigtforeningens arbejde. I 2015 blev det til ikke mindre end kr. 900.000,- til den gode sag.

”Hjælperytterne” cykeltræner to gange om ugen fra 1. marts og frem til projektet kulminerer i juni måned, hvor alle samles om at køre Danmark rundt. I år består den afsluttende tur af fem etaper på fem dage og cirka 800 kilometer.

Grafik venligst udlånt af Gigtforeningen.

Turen rundt i Danmark i 2016. Grafik venligst udlånt af Gigtforeningen.

Etaperne i 2016 er:

  1. etape Nyborg – Vejle
  2. etape Vejle – Rold
  3. etape Rold – Rold ”Tour de Limfjord”
  4. etape Rold – Aarhus
  5. etape Aarhus – København, via Sjællands Odde

Projektets holdkaptajner sikre at alle kan være med, såfremt du er indstillet på at følge den anbefalede træning.

Vi skal vise vejen
Aftalen med Gigtforeningen betyder, at vi blandt andet har fået det rutetekniske ansvar. Fem etaper skal nu planlægges og gennemkøres af os inden det hele går løs til juni. En spændende opgave, hvor min erfaring fra tilrettelæggelse og afvikling af op mod 100 cykelløb de sidste 20 år rigtig vil få sin berettigelse. Jeg glæder mig til at finde alle de svære, flotte og historiske cykelstrækninger frem og få det sat sammen til en helhed. Fem flotte ruter med noget for enhver.

Sikkerhed og teknik
Vi er også med i sadlen på selve turen rundt i Danmark. Her skal vi bidrage med sikkerhed og eksekvering. Start og målområder skal fungere perfekt og være en oplevelse. Ruterne skal gennemkøres forud og det indgående arbejde med tilrettelæggelsen skal med ud på ruten, så vi får alle sikkert rundt.

Børnegigt
Gigtforeningen har en bred interesse i alle former for gigt men i forhold til ”Hjælperytternes” bidrag i 2016 er det besluttet at de indsamlede midler skal gå til arbejdet med børnegigt, herunder indkøb af el-cykler.

Den personlige vinkel
Cykel- og eventfagligt er mit nye samarbejde med Gigtforeningen spændende og udfordrende men at formålet også rammer én rent privat høre til sjældenhederne. Min yngste søn Alexander har fået stillet diagnosen Børnegigt og er således en af 1.200 børn der i Danmark må leve med sygdommen hver dag.

Vores bidrag
Som en helt naturlig del af det nye samarbejde har vi også valgt på lige fod med alle andre at bidrage med et sponsorat til ”Hjælperytterne” som i den sidste ende kommer arbejdet med børnegigt til gode. 

Du skal da også cykle med?
Har du lyst til at vide mere om ”Hjælperytterne” så kig forbi holdets website. https://hjaelperytterne.dk/  Her finder du mange spændende oplysninger og alt fra tilmelding til formål. Du kan også følge ”Hjælperytterne” via holdets facebook profil https://www.facebook.com/Hjaelperytterne/?fref=ts.

Foto: Gigtforeningen – tak for lån.

Januar 2016

Jesper Tikiøb