Team Rotary Favrskov præsenteres til gadeløb

Team Rotary Favrskov – en succes
Når det går løs med gadeløb torsdag den 25. juli er det ikke kun den danske elite og 3 stjernet tour profiler du kan hilse på. Områdets eget motionscykelhold Team Rotary Favrskov kigger også forbi. Netop hjemvendt efter 1400 kilometer ned gennem sommer Europa med byernes by Paris som mål. Holdet kommer og cykler med et par omgange på den udfordrende rute.

rotary1

Cykelholdet Team Rotary Favrskov er et af mange velgørenhedsprojekter skabt af organisationen Rotary. Helt konkret er det de tre Rotary Klubber i Hadsten, Hinnerup og Hammel der står bag den tohjulede succes som netop for tredje år i træk sætter fokus på sundhed, kammeratskab og velgørende arbejde.

Projektet går i sin enkelthed ud på via frivilligt arbejdskraft, at indsamle så mange midler som muligt til udvalgte formål. De tre Rotary klubber i Favrskov har således nedsat en styregruppe til at tilrettelægge og styre cykelholdet.

Team Rotary Favrskov sætter et nyt hold hvert år, bestående af cirka 40 ryttere og 10 servicefolk. Alle kan deltage, det er ikke en forudsætning at være Rotarianer – alle kan cykle med.

Midlerne der generes via projektet tilvejebringes gennem lokale og nationale sponsorater. Holdets sponsorer eksponeres via beklædning, website og anden omtale.

Mere end bare en cykeltur til Paris
For deltagerne på holdet handler det om langt mere end en cykeltur til Paris. Holdet starter træningen og dermed det sociale netværk op allerede sidst på efteråret og sådan går tiden med indoor cycling, fysisk test, udendørs cykling i weekenden når vejret er til det og inden rytterne får set sig om, starter den systematiserede udendørs træning op. Træningen suppleres også med foredragsaftener, hvor eksperter inden for eksempelvis kost, teknik og grej inviteres ind på holdet til at bidrage til projektet med vidensdeling. Endelig deltager holdet i løbet af året i
forskellige cykelevents rundt om i lokalmiljøet.

600.000,- kroner i en åben økonomi
Gennem holdets første to leveår er der samlet set uddelt cirka 600.000,- kr. til udvalgte formål, blandt andet har Hammel Neurocenter modtaget beløb i både 2011 og 2012. Økonomien på Team Rotary Favrskov er opbygget sådan, at deltagerne på holdet betaler et gebyr på cirka kr. 9.000,- som dækker de faktiske omkostninger ved deltagelsen, hvorfor stort set alle sponsorkroner dermed kan sendes videre ud til de gode formål.

Vil du med på holdet?
Alle der kan leve op til holdets få fysiske betingelser kan få plads i det ”blå tog”, så drømmer du om at være en del af det cyklende fællesskab og en tur til Paris i 2014, så er du velkommen til allerede nu at kontakte Team Rotary Favrskov via websitet www.teamrotaryfavrskov.dk

rotary2

Det er som tidligere nævnt vigtigt at understrege at Team Rotary Favrskov er for alle og på ingen måde kun for Rotarianere. I år går holdets støtte til forenings- og græsrodsprojekter inden for sundhed, sport og kultur lokalt i Østjylland samt Rotarys tre verdensomspændende humanitære projekter:

  • End Polio Now
  • Rent vand til Afrika
  • Bekæmpelse af analfabetiske

En stærk organisation
Bag Team Rotary Favrskov er en stærk organisation. Styregruppen er sammensat på tværs af de tre Rotary Klubber i Favrskov og medlemmerne besidder en bred vifte af kompetencer set i forhold til at skabe det bedste resultat for holdet og projektets formål. Gruppen er således skabt for at tilgodese både det cykelfaglige og det mere erhvervsrettet, som også er en del af et sådan projekt. Overordnet set er de tre Rotary klubber i Favrskov Kommune en del af en verdensomspændende organisation der tegner 272 klubber og 12.000 medlemmer i Danmark og mere end 1,2 millioner medlemmer på verdensplan fordelt på 166 lande.

Velkommen på holdet
Team Rotary Favrskov glæder sig til at se dig på holdet. Det hele starter nu på torsdag – kom og sig hej. Holdet forventer at mellem 10 og 15 ryttere vil være til stede i forbindelse med gadeløbet og klar til at svare på spørgsmål.