Søndag efter Froome

I sidste uge havde vi meget travlt her på det lille eventbureau i Markusminde. Flere måneders arbejde med tilrettelæggelse af årets cykelløb i Hadsten nåede den absolutte kulmination. Torsdag aften rullede feltet afsted med en opmærksomhed fra publikum og presse vi ikke har set i flere år.

Forud for denne dejlige cykeltorsdag lå flere måneders arbejde med tilrettelæggelse af alle praktiske forhold omkring arrangementet. Specielt de sidste 3 uger op til var hektiske. I kulissen arbejdede vi hårdt på at få en aftale i stand med den formodede vinder af dette års Tour de France den britiske Sky kaptajn Chris Froome.

Arbejdet pågår i to spor. Et nationalt, hvor vi forsøger at tilvejebringe den forventede kapital til at kunne komme i betragtning til en aftale med den gule trøje og et internationalt spor, hvor der trækkes i tråde og hvor det gamle netværk i den internationale cykling skal stå sin prøve.

På tourens første hviledag fik vi således vores ønske præsenteret for sky-lejren og Chris Froome. Vi ved at vi er i konkurrence med mange andre arrangører rundt om i Europa. Alle med et ønske om at inviterer den stærke rytter i den gule trøje. Vi er godt hjulpet på vej af at vi efterhånden har været i branchen i mere end 20 år og har haft alle de store navne på startlisten gennem tiden – det rygtes til nutidens stjerne. Vi har ry for at have styr på logistikken, hvilket betyder meget for rytterens endelig beslutning.

Tourens anden hviledag var afgørende – nu skulle der træffes beslutninger. Parallelt hermed sidder vi med røde deadlines på blandt andet cykelavisen som vi udgiver i 30.000 eksemplarer i samarbejde med Favrskov Avisen. Aftalen skal i hus nu eller også må vi til at kigge i en anden retning efter en stor profil. Samtidig skylder vi også andre ryttere et svar på hvorvidt vi har mulighed for at tilbyde dem en kontrakt.

Vi fik ikke den endelige accept og nu blev onsdag til torsdag. Men torsdag morgen i Tourens sidste uge lige inden starten på en af de afgørende alpeetaper fik vi det afgørende positive svar og kontrakten blev underskrevet.

Lettelsen er stor – vi havde gjort det igen. Skrevet kontrakt med den øjeblikkelige indehaver af den gule trøje i verdens hårdeste cykelløb. I virkeligheden var vi nok lidt overraskede, idet det alt andet lige er mere besværligt for en rytter med base i midt-Europa at køre et gadeløb i Hadsten end f.eks. i Belgien. Næste step er at time offentliggørelsen, så vi får mest mulig eksponering ud af vores investering. Hektiske timer følger – der skal handles hurtigt for alt erfaring viser at aftaler af denne karakter har det med at sive. Vi er selv at den overbevisning at det lykkedes os ganske fint at få historien bredt godt ud af flere omgange hos en af de landsdækkende tv stationer. Endnu engang var det lykkedes os og vi fik igen manifisteret os som en af de ganske få gadeløbsarrangører i Danmark der kan lukke aftaler med de absolut største profiler på den internationale cykelscene.

Nu følger de sidste etaper af den store franske rundtur. Sjældent har det været så spændende som i år. Intet var afgjort og alt kunne ske på løbets næstsidste etape med mål på toppen af Alpe d Huez. Her i Markusminde var det nervepirrende spændende – ville Chris Froome vinder eller tabe Tour De France på denne sidste opstigning i Alperne. Det gik godt – og efter kamp til det sidste stod det klart denne lørdag eftermiddag, at vi ugen efter for tredje gang i gadeløbets historie nu stod med en Tour de France vinder på startlisten.

Resten kender de fleste fra medierne og torsdag aften i Hadsten går således over i løbets historie. Vi fik afviklet et godt løb med en flot vinder i formstærke Søren Kragh Andersen fra TREFOR-Bluewater. Froome gjorde hvad han kunne men tre barske uger havde sat sit præg og Britten kom med hovedfeltet til målstregen og sluttede som nummer 14.

Mit første møde med Chris Froome var på landingsbanen i Billund lufthavn.

Mit første møde med Chris Froome var på landingsbanen i Billund lufthavn.

Jeg kan nu se tilbage på løbet med stor glæde. Det var dejligt at opleve og fornemme den helt enorme glæde og begejstring fra det store publikum. Det er min klare fornemmelse at alle var mødt frem for at se godt cykelløb, lade sig underholde og ikke mindst hylde den gule trøje. Det var en fantastisk rar stemning i Hadsten torsdag aften. Tak til publikum for det.

Nu sidder jeg så tilbage her i Markusminde sådan en sommersøndag. Vi er færdige med at rydde op og har nydt en fridag. Alt er stille med undtagelse af en mejetærsker der brumme i horisonten. Kontrasten er enorm men også dejlig. Tankerne får frit spil sådan en stille dag. Jeg tænker tilbage på mit møde med Froome og med andre internationale cykelstjerner. Mit møde med Froome står naturligvis klarest af dem alle lige nu men det tror jeg faktisk også det vil gøre om ti år. En uspoleret og ærlig person – sådan oplevede jeg Froome – en mand med noget på hjertet. Et fantastisk behageligt møde med et menneske som også respekterede det vi stod for og var oprigtig taknemmelig for hvad vi havde sat i scene. Det har jeg aldrig oplevet før i forbindelse med lignende aftaler. Froome havde en ydmyg tilgang til opgaven og spurgte interesseret til løbet og til mit arbejde. Det gjorde mig stolt og glad.

At blive inviteret til at spise med efter løbet torsdag aften har jeg hellere ikke tidligere oplevet. Ingen nykker, ingen arrogance, ingen stjernetilstande – kun behageligt samarbejde og samtale.

2015 cykelløbet i Hadsten vil jeg huske for at have mødt både Tour de France vinderen men også mennesket bag. Måske er jeg naiv men så lad mig være det. Oplevelsen er nu arkiveret og vil blive taget frem nu og da som et skønt minde om en af de helt store årgange af cykelløbet i Hadsten.

Søndag den 2. august 2015

Jesper Tikiøb