Skotland – én af mine favoritter

Skønne Nordøstskotland

Jeg lever af at tilrettelægge og afvikle events. Events i Danmark og i udlandet. Jeg har rejst meget med jobbet gennem tiden og føler mig priviligeret over at have oplevet så mange steder og forskellige mennesker rundt om på kloden. Også glad for, at jeg har fået lov at dele og vise de mange specielle steder jeg kender til vores kunder.

Det er svært at sige, at et sted eller egn er bedre end et andet. Professionelt afhænger det helt og holdet af opgavens karakter. Ofte er stedet for den specifikke event allerede bestemt på forhånd. Det kan typisk være i forbindelse med tilrettelæggelse og afvikling af kunders konferencedeltagelse i udlandet.

Men personligt er det vel helt i orden at have sine favoritter? De sidste par år har jeg haft fornøjelse af at rejse en del i USA, hvilket jeg er blevet meget begejstret og glad for. Dejlige mennesker og man kan altid regne med de aftaler han indgår. Ja og så har naturen og mulighederne været fantastiske i de stater jeg har besøgt. Så lige her på den korte bane fylder USA en del hos mig. Et land jeg professionelt og personligt aldrig bliver færdig med at ”erobre”.

En stille aften – langt fra Esbjerg
Nu sidder jeg så her og skriver linjer på en pub langt oppe i Nordøstskotland. Det er søndag og jeg er ankommet tidligere på dagen med British Midland fra Esbjerg. En kort flyvning på cirka en time, så er der igen fast grund under fødderne. Vi er Iandet i Aberdeen. I dag var vi 8 på flyet – der er plads til 34 ombord på den lille jetmaskine, så der var ikke problemer med benpladsen. Ruten er som reglen fyldt op i hverdagen, hvor den primært frekventeres af folk fra oliebranchen. Men sådan en stille søndag i august var der fire duejægere, en forretningsmand, et ældre kærestepar og så undertegnede.

RiverDee_Dinnet_Skotland_Tikiøb-EventEvent i det skotske for private og erhvervslivet
Jeg er rejst i forvejen, for i morgen ankommer en lille gruppe forretningsfolk fra Danmark. De skal holde møder, forretningsudvikle, netværker osv. Uden for det faglige program står den på oplevelser i det skotske højland, blandt andet laksefiskeri på River Dee, en af Europas ikoniske laksefloder. Jeg er glad for, at jeg for fjerde år i træk kan få lov at være eventafvikler på denne tur. Naturligvis fordi kunderne må være tilfredse men også fordi Skotland er et af mine absolutte favoritsteder. Ja og så er vi tilbage ved det personlige. Jeg er kommet til Nordøstskotland såvel med events som privat siden 2006. 10 år med masser af oplevelser. Jeg kommer her så tit det er muligt. Jeg er af den holdning at landet er undervurderet set fra dansk side. Langt flere burde tage den korte rejse herop og få en oplevelse for livet. Landet har så mange muligheder, hvis man kan lige at opholde sig i naturen. Masser at se til for outdoor folket. Og så er befolkningen behagelige og meget troværdige. Ofte er der ikke papirer på de aftaler der indgås i Skotland, en aftale er jo en aftale. Det kan være lidt svært i starten men man vender sig til det.

You are now in the Highlands
Min base for de næste dage er Royal Deeside – lige der, hvor grænse til det officielle ”Highlands” og Cairngorms National Park begynder. Området hedder Royal Deeside. Navnet kommer af at det er her det britiske kongehus residerer i sommerhalvåret, heraf ”Royal” og ”Deeside” fordi floden Dee smyger sig forbi.

Der er hyggeligt her i pubben. Det er en lille hotelpub ude i højlandet, så der er som sådan ikke værtshusstemning. Jeg kan godt mærke at det er søndag og fortsat ferietid. Der er lige ankommet en hollandsk familie i autocamper. De har bestilt laks som de nu nyder i barområdet. En skøn tradition på de britiske øer, at det er muligt også at nyde restaurantmaden i baren.

I morgen skal jeg retur til oliebyen Aberdeen, for at tage imod gæsterne der kommer med SASs morgenmaskine fra København. Herefter går det slag i slag de næste par dage. Inden vi i morgen skal i gang med vores program skal der lige handles lidt ind. Det at handle ind er også en del af Skotland som jeg holder meget af. Her oppe finder vi nemlig forsat mange små detailbutikker også det vi kalder ”blandet landhandel”. Steder hvor du kan få alt fra vandhaner til katte foder og fiskegrej.

A Gentlemans Gentleman
Der er lige kommet et par Ghillier ind her på pubben for at få en enkelt øl. En Ghillie er en person der hjælper til ved jagt eller fiskeri her i højlandet – en slags jagt eller fiskeguide. Et stolt fagfolk der kan deres metier – færdigheder der er gået i arv fra generation til generation. Ghillie er gælisk og betyder ”A Gentlemans Gentleman”.

I morgen skal jeg være Ghillie, dog kun for en stund, men jeg vil nyde hvert øjeblik.