Jesper Tikiøb sportslig leder af GP Båstad

(Coverbillede: Jesper Tikiøb i selskab med Tour de France vinder Chris Froome. Froomes manager med ryggen til. Billedet er fra Hadsten 2015)

Grand Prix Båstad er en ny-klassiker på den store cykelmotionsscene. Løbet har to år på bagen og arrangeres af Gigtforeningen i tæt samarbejde med to ildsjæle og entusiastiske cykelmotionister.

Løbet der afvikles i september måned i Sverige er på rekord tid blevet et tilløbsstykke. Et væld af cykelmotionister valfarter over sundet til den lille svenske ferieby.

En af de væsentlige grunde til den øjeblikkelige succes for løbet, i et marked med masser af tilbud, er uden tvivl ruten. Tanken om at afvikle et bjergløb på relativt korte omgange sikre noget spektakulært og holder høj intensitet. Samtidig er det også nytænkning og modigt at afviklet et dansk motionscykelløb i et andet land.

Løbsledelsen skal styrkes
I forbindelse med tilrettelæggelsen af den tredje udgave af Grand Prix Båstad er Jesper Tikiøb blevet kontaktet af arrangørerne med henblik på et samarbejde. Gigtforeningen ønsker professionel sparring og samarbejde omkring løbet.

Tikiøbs opgave bliver fastholdelse og udvikling af det sportslige og sikkerhedsmæssige niveau. Han ser frem til opgaven og er glad over at Gigtforeningen kan bruge hans kompetencer som cykelløbsarrangør.

Nu venter der en stor tilrettelæggelsesmæssige opgave, blandt andet med kontakt og dialog med de udenlandske myndigheder. Det bliver også til et dagligt samarbejde med Gigtforeningen og kontakt til de mange hjælpere der skal tilknyttes cykelløbet.

Erfaren løbsdirektør
Jesper Tikiøb har arrangeret cykelløb siden 1993, primært elitecykelløb. Blandt andet en lang række UCI løb. Det professionelle cykelgadeløb i Hadsten, der afvikles hvert år i ugen efter Tour de France, er også en del af løbsbuketten hos den aktive arrangør. Dette massive erfaringsgrundlag skal nu i brug igen i forbindelse med Grand Prix Bådstad 2016. Cykelløbet skal afvikles på det højst tænkelige niveau uden vi dog glemmer at der er tale om et motionsløb. Det handler primært om en god fælles cykeloplevelse, hvor alle kommer sikkert hjem til målstegen.

Vil du læse mere om det spektakulære motionscykelløb med det sympatiske formål så kig forbi Grand Prix Bådstads officielle website eller besøg løbets Facebook profil.

Udpluk af cykelløb tilrettelagt og afviklet af Jesper Tikiøb

Danmarks største cykelgadeløb – Cykelløbet i Hadsten, 1993 – 2016

UCI landevejsløb, GP Aarhus, cat 1.5, 1.4, 1.3, 1997 – 2007

VM i Para-cykling, 2011

DM Ugen, Landevej, 2004

UCI Womens World Cup – Team Time Trial, 2006

Familiecykling, 1996 – 2008

Arriva Cykel Motion, 2012 – 2015

Grand Prix Aarhus MOTION, 2000 – 2008

Frijsenborg MOTION, 2008 – 2016

Team Rotary Favrskov (netværkscykling), 2010 – 2016

Team Rotary Hillerød (netværkscykling), 2014 – 2016

TDC Erhverv (netværkscykling), 2014 – 2016

Jyllandsposten (netværkscykling), 2014

Hjælperytterne, 2016

Uddannet DCU kommissær og tidligere medlem af AIOCC