FUGLSANG: Jeg kommer til Hadsten for at vinde!

Årets Tour de France har nået sin afslutning, dagens enkeltstart få de sidste brikker i klassementet til at falde på plads og i morgen søndag gælder det traditionen tro den store festlige afslutning i hjertet af byernes by Paris.

I ugen efter Tour de France afholdes der rundt omkring i Europa en lang række gadeløb, hvor de lokale og nationale helte kommer hjem og bliver hyldet af det lokale publikum.

Sådan har det også været i Hadsten i 21 år. Vores løb har haft besøg af mange profiler igennem årene og feltet sammensætning er et udtryk for den øjeblikkelige sponsorsituation, rytternes forventninger om honorar og endelig hvad der kan lade sig gøre rent praktisk.

I år har vi blandt andet Jakob Fuglsang på startlisten. Den stærke Astana rytter kommer direkte fra et hårdt og udfordrende Tour de France til Søndergadebakken i Hadsten. Vores gadeløb er således det sted i Danmark Fuglsang officielt optræder offentligt første gang efter den store franske rundtur. Presse og fans vil få rig mulighed for at møde den populære og sympatiske dansker, idet Jakob vil være at finde i løbets Fanzone fra kl. 18.30 til løbet starter kl. 19.30. Her vil vores vært i Fanzonen interviewe Jakob, ligesom både presse og publikum kan stille egne spørgsmål. Alt sammen i en hyggelig og uformel stemning.

Vi ”fangede” Jakob Fuglsang for en kommentar i går umiddelbart efter den regnvåde og dramatiske afslutning på Tourens næstsidste sprinter-etape. Om torsdagens opgave i Hadsten er meldingen fra Jakob klar og tydelig: ”uagtet af touren har været hård for mig i år, så stiller jeg til start i Hadsten udelukkende for at vinde og dermed forsvare min sejr fra sidste år. Jeg vil køre op til mit absolut bedste og så må vi at se hvor langt det rækker. Det skylder jeg også publikum. At gentage sidste års sejr bliver svær, da den samlede danske elite også står på spring for at slå mig, i det jeg anser for Danmarks hårdeste gadeløb – vi får se torsdag” slutter Jakob Fuglsang.

Jakob Fuglsang vandt i Hadsten i 2013 - på torsdag vil han forsøge igen.

Jakob Fuglsang vandt i Hadsten i 2013 – på torsdag vil han forsøge igen.

Gadeløbet i Hadsten er blevet afviklet siden 1993 og i år går det løs på torsdag den 31. juli med elite start på Søndergade i Hadsten kl. 19.30. Program for arrangementet og yderligere information kan findes på www.cykelløb-hadsten.dk Det er også på websitet du som fan kan booke din billet til Fanzonen.

 

Jesper Tikiøb