Ex-soldater til Frijsenborg Motion

Når Frijsenborg MOTION afvikles den 20. juni 2013 midt i Østjylland bliver det med besøg fra hovedstaden – Dansk Handicap Idrætsforbund og projektet Ride4Rehab har nemlig valgt at afvikle en af deres fællestræninger med start i motionscykelløbet.

Håndcykler til Frijsenborg Motion

 

Vi er glade for tilmeldingen og glæder os til at få besøg. Dansk Handicap Idrætsforbund fortæller om projektet:

Ride4Rehab er et velgørenhedscykelløb fra København til Skagen, hvor hjemvendte soldater med fysiske skader, ambassadører og politikere skal cykle i håndcykel, på tandem og tohjulede cykler til fordel for psykisk skadede soldater og andre med tilknytning til landets tre veteranhjem.

Danmark har ti gange så mange psykisk skadede soldater som fysisk skadede. Derved adskiller Danmark sig ikke fra andre krigsdeltagende nationer. Den store forskel ligger ofte i prioriteringen af den støtte, som det enkelte land giver til de berørte grupper. Derfor har de fysisk skadede soldater og DIF Soldaterprojekt besluttet, at der skal gøres en indsats for at få lavet nogle gode og brugbare tilbud til netop denne oversete gruppe. Ved at samle penge ind via Ride4Rehab, kan nogle af disse tilbud blive til virkelighed.

Cykelruten går igennem hele Danmark med overnatning i otte forskellige byer og med syv etaper fra 70 km – 120 km, pr. etape.

Alle fysisk skadede soldater i Danmark samt det paralympiske cykelmiljø kan melde sig til løbet. Derudover vil der blive udbudt to pladser til skadede soldater i hvert af følgende lande: USA, Canada, Holland, England, Sverige og Norge. Desuden vil det være muligt for sponsorer at købe en plads på holdet – et spændende hold hvor der er plads til niveauforskelle og forskelligheder.

Løbet skal afvikles fra den 28. august til den 4. september 2013 og vil som udgangspunkt være firmasponsoreret, samt finansieret gennem private donationer via indsamlingssiden BetterNow.dk og link på hjemmesider, Facebook m.m.

Soldater på Frijsenborg
Til Frijsenborg MOTION vil store dele af holdet herunder fysisk skadede hjemvendte soldater deltage i cykelturen på 67 km. med afslutning op af den berømte Pøt Mølle bakke. Vi vil derfor blandt andet kunne opleve hårdt kæmpende atleter i håndcykler.

Mød selv op og deltag og få en snak med projektfolkene bag Ride4Rehab. Måske det var noget for dig eller din virksomhed at blive en del af dette spændende projekt.

Som arrangør er vi naturligvis glade for at hele holdet kommer til Frijsenborg og bruger vores arrangementet som forberedelse til etapeløbet senere på året. Vi håber derfor at vi på vores måde kan være med til at sætte fokus på handicapidræt og hvor uendelig stor betydning sport kan have for os alle. Til Frijsenborg MOTION er der plads til forskellighed – motion samler os alle. Velkommen til hele cykelholdet fra Ride4Rehab.

Læs mere om projektet på www.facebook.com/ride4rehab eller på DHIFs website www.dhif.dk

Jesper Tikiøb, april 2013