Event-mager med på et wild card

Cykling-Event-Favrskov2013

Søndag den 10. marts var første officielle landevejstræning for Team Rotary Favrskov. Directeur Sportif Jens “Voigt” Agerbo havde blæst til samlet angreb fra service course i Hinnerup. Holdet skulle cykle samlet på landevejen for første gang, efter en lang vinter med selv-træning og indoor cycling.

Som medlem af Hadsten Rotary Klub og projektets styregruppe, havde jeg lusket mig med på et wild card, for at se hvordan det hele ville rulle af stablen. Havde tilkendt mig rollen som høvding i grupettoen.  Altid spændende, når cirka 40 motionscyklister tørner ud for en fælles sag for første gang.

Holdet er i år sammensat af særdeles rutinerede cyklister generelt og i forhold til projektet Hinnerup-Paris på cykel og så helt nye cyklister, hvor enkelte aldrig tidligere har siddet på en racercykel.

Derfor var dagens træning da også ventet med en del spænding, ikke mindst vejret taget i betragtning. Ikke optimale forhold, at lærer cyklingens svære kunst i. Hård til stiv kuling fra nordøst tilsat -2 grader, føltes som -20 i den vind.

Hvorom alting er, så kom vi super godt af sted, nærmest som at se et pro-tour team fyre den af på en holdtidskørsel. Præcis som den tidligere cykelrytter og timerekord indehaver Hans Henrik Ørsted ofte praktiserede, rullede vi ud i medvind, uha. Raketten blev således skudt af lige fra start og med baggrund i et højt udgangstempo, lykkedes det aldrig for det obligatoriske morgen-hug at komme afsted. Nej lykkeridderne blev tilbage i feltet sammen med de andre morgen-indianere.

cykling-event-favrskov2013-klikstyrt

Smil og godt humør også efter et klassisk “klik ud styrt”. Her midt på Col du Herskind

pro-regional mandskabet Team Rotary Favrskov fik således en spektakulær start på et langt og intenst træningsforløb der kulminerer fredag den 12. juli, når holdet i den gode sags tjeneste ruller fra Hinnerup til Paris. Sendt godt afsted, af et tætpakket Hinnerup, fyldt med cykelfans, verdenspressen, Rotarianere og familiemedlemmer. Der blev ved søndagens træning udvist høj disciplin og vilje til at lykkedes, ikke mindst tillykke til de ryttere der var på racercykel for første gang, sådan – flot kørt af alle. Kun få klassiske dumme/smile styrt, når nye folk skulle klikke ud af pedalerne ved fuldt stop.

Godt 40 kilometer blev det til i det barske vejr, blandt andet med et besøg på Pøt Mølle ved Frijsenborg. Ikke kun det fysiske men også det mentale blev dermed udfordret på dette første træningspas. Alle sad med den klassiske prikken ud i alle muskler og en fornemmelse i munden af at have ædt et helt læs jern skråt. Trods utallige opfordringer til at gemme dette stykke dramatiske landevej i cykelsportens historie til en anden god gang, var der ingen nåde at hente hos capitain de route.

Dejligt var det at være med på et wild-card og således opleve, hvor meget det betyder med god motion og kammeratskab. Selv kørte jeg ikke med i den oppiskede finale, da lørdagens bytur i landets hovedstad København fortsat sag i benene. Nå men luftet blev jeg da.

Nu venter der i den kommende uge et ryttermøde for Team Rotary Favrskov med oplæg fra cykelmekaniker, diætist og undertegnende (skal tale om disciplin i feltet, herunder køreteknik). Ud over en masse god information skal rytterne prøve tøj i alle afskygninger, så ingen skal gå ned på udstyret, når turen går syd på.

Team Rotary Favrskov er et velgørende cykel-projekt, tilrettelagt og afviklet ved en frivillig indsats fra de tre Rotary Klubber i Hadsten, Hammel og Hinnerup. Projektet har været på to hjul siden 2011 og der er de to første år udbetalt cirka 600.000,- kroner til humanitære og sundhedsmæssige formål.

Landevejene i Favrskov bliver aldrig de samme igen – nu ruller Team Rotary Favrskov 2013 på den store klinge.