Derfor er cykelløbet nomineret

I torsdags fik jeg den glædelige nyhed at cykelløbet i Hadsten er nomineret ved Danish Bike Award i kategorien ”Årets Cykelevent 2013”.

Danish Bike Award er en stor event der afvikles den 26. november i Cirkusbygningen i København. Denne aften sættes der fokus på den sportslige del af cykling i Danmark.

Et kompetent panel med blandt andet Jørgen Leth, Dennis Ritter, Rolf Sørensen og Jacob Stahlein har udvalgt en række nominerede i ikke færre end 12 kategorier. Kategorier der spændt vidt fra ungdomsarbejde til toppen af professionel cykling i det store udland.

Romminger-Hadsten-Tikiøb-Event

En ung arrangør i rækkehuset på Mejerivænget sammen med cykelikonet Tony Rominger.

Her midt i det hele er vi så havnet med cykelløbet i Hadsten. Det er vi stolte og glade for. Sådan at skulle en tur op af den røde løber sker normalt kun for mig i forbindelse med tilrettelæggelse af store firmafester og personaleevents for mine kunder. Jeg har som sådan heller ikke fået nogen begrundelse for hvorfor vores cykelevent er blandt de fire cykelsportsarrangementer juryen har udvalgt til nominering her i 2013. Hvis jeg selv skal komme med et bud tror jeg det skal findes i historien og det faktum at dem der udvælger de nominerede har en dyb og mangeårig indsigt i hvad der har rørt sig gennem årene på den danske cykelscene.

Et gadeløb er som sådan ikke cykeltekniks særlig vanskeligt at tilrettelægge set i forhold til f.eks. et landevejsløb. Så det kan ikke være med udgangspunkt i det cykelfaglige udvælgelsen er sket. Jeg er overbevist om at beslutningen er truffet med afsæt i vores 20 års fødselsdag i år. Uafbrudt siden 1993 har cykelløbet i Hadsten igen og igen overgået sig selv og vi har præsenteret internationale cykelstjerne som ellers aldrig ville have kørt på dansk asfalt for danske cykelfans. Mange tusinde mennesker har igennem årene ladet sig begejstre og henrykke at det spektakulære gadeløb, der af branchen selv karakteriseres som Danmarks hårdeste gadeløb. Vi har haft cirka 250.000 tilskuere i de 20 år løbet har været afviklet.

250.000 cykelfans har været til gadeløb i Hadsten siden 1993

250.000 cykelfans har været til gadeløb i Hadsten siden 1993

Ved flere lejligheder har løbet også haft store opgør med janteloven og vundet. Det tænker jeg også har haft en plads i juryens bevidsthed.

Så det at holde ved og fortsætte år efter år sammenholdt med den store buket af internationale cykel-stjerner der har besøgt Hadsten gennem tiderne, ser jeg som de afgørende faktorer til at vi nu står midt i finalen i kampen om at blive ”Årets Cykelevent 2013”. For første gang i 20 år kan vi nu selv vinde. Målstregen har vi altid lagt ud for andre, nu kæmper vi os selv frem mod den.

Synes du at gadeløbet i Hadsten har fortjent at vinde denne fornemme titel, så kan du stemme på cykelløbet via BT website. Brug linket her.

Jesper Tikiøb, nov 2013