Cykelsportens supermænd dyster på Søndergade

Klassiker-revanche i Hadsten på torsdag den 9. august. Niki Terpstra på startlisten.

To af den moderne cykelsports klassikernavne sætter hinanden stævne på Søndergade, torsdag den 9. august.

På vegne af Hammel Cykle Klub kan vi hermed offentliggøre at Hadsten Gade Grand Prix netop har skrevet kontrakt med vinderen af Flandern Rundt 2018 og Paris – Roubaix 2014 hollandske Niki Terpstra. Niki Terpstra kører til dagligt for det belgiske supermandskab Quick Step Floors. Han har allerede 4 sejren i bogen for indeværende sæson og netop afsluttet Tour de France. Niki Terpstra må betegnes som en rigtig klassiker-specialist. Ud over at have vundet to af sportens mest prestiøse monumenter Flandern Rundt og Paris – Roubaix tæller hollænderens resultatliste et væld af podieplaceringer og topplaceringer i netop de hårde endagsløb.

Med denne spektakulære internationale aftale ønsker Hadsten Gade Grand Prix at sætte fokus på netop klassikerne i dette års udgave. Normalt har løbet været meget fokuseret på Tour de France rytterne men set i lyset af at løbet i år ikke afvikles i efter-tour ugen var det logisk for Hammel Cykle Klub at benytte lejligheden til at sætte et nyt og forfriskende tema i 2018.

Næsten en gentagelse – Mads Pedersen udfordre igen

Parallelt med aftalen med den stærke hollænder har Hammel Cykle Klub også indgået aftale med den danske world tour rytter Mads Pedersen fra Trek-Segafredo. Det er på ingen måde en tilfældig aftale. Vi ønsker helt naturligt at de to supermænd skal mødes igen. Hvem husker ikke den vilde afslutning på årets Flandern Rundt. En finale, hvor netop unge Mads Pedersen over de sidste 20 kilometer solo jagtede Niki Terpstra der sad alene i front. Afstanden mellem de to var mellem 10 og 30 sekunder hele vejen ind til den berømte målstreg. En af sæsonen 2018 mest seværdige og spændende afslutninger. Det var Mads Pedersens første Flandern Rundt og hans store bedrift og flotte anden plads vagte stor beundring og respekt over alt i den etablerede internationale cykelverden. Ja faktisk skal man mere end 30 år tilbage i historiebøgerne for at finde en rytter der også sluttede på anden pladsen i debuten.

Det er vores håb, at de to world tour ryttere endnu engang vil levere et brag af en finale når de mødes i Hadsten. Hvem der så trækker det længste strå af de to på Søndergadebakken må tiden vise.

Formstærkt felt

Med vinderen og nummer to af Flanderen Rundt 2018 på startlisten er scenen sat til et brag af et cykelløb ikke mindst set i lyset af at de to world tour ryttere skal dyste mod hele den danske elite, hvoraf flere møder formstærke frem efter et stort PostNord Danmark Rundt.

Mads Pedersen kører også PostNord Danmark Rundt og repræsenterer i løbet det danske landshold. Trek-Segafredo rytteren er med i løbet for at forsvare den samlede sejr fra 2017 og ligger i skrivende stund på en samlet 13 plads kun 10 sekunder efter løbets førende rytter Lasse Norman Hansen.

Niki Terpstra og Mads Pedersen stiller op til fælles interview i løbets fanzone forud for elitestarten. Billetter til fanzonen kan købes online via Hammel Cykle Klubs website.

Igen fra den øverste hylde

Med denne spektakulære revanche duel i udsigt markere det lille gadeløb i Hadsten sig igen som et arrangement der tør og formår år efter år at indgå aftaler med udenlandske internationale profiler fra sportens øverste hylde.

Information

Info Niki Terpstra: https://www.quickstepfloorscycling.com/en/team/29/niki-terpstra

Info Mads Pedersen: https://www.procyclingstats.com/rider/mads-pedersen

Video, Niki Terpstra vinder Flandern Rundt 2018: https://www.youtube.com/watch?v=iKunv7qHcRs

Video, gense højdepunkter fra Flandern Rundt og ikke mindst duellen mellem Niki og Mads.

https://www.youtube.com/watch?v=5EryZIoVTR8

Video, Niki Terpstra vinder Paris Roubaix 2014, baggrund og interview:

https://www.youtube.com/watch?v=nw_DSz1VoBM

Hadsten Gade Grand Prix afvikles torsdag den 9. august 2018 på Søndergade i Hadsten. Arrangør er Hammel Cykle Klub. Motionsstart kl. 18:00 og elitestart kl. 19:30. Vel mødt.

Mads Pedersen ses i baggrunden jagtende Niki Terpstra i dette års Flandern Rundt. Nu mødes de igen på Søndergade.