Cykelløbet i Hadsten udvider markant

Med undtagelse af 2 år har der været kørt elitecykelløb i Hadsten hver sommer siden 1993. Altid lige efter Tour de France og som oftest om torsdagen, fire døgn efter den store franske rundtur.

Sådan bliver det også i år og vi er derfor glade for at vi i dag kan offentliggøre datoen. Det traditionsrige gadeløb der altid tiltrækker den samlede danske elite afvikles i år torsdag den 30. juli med start og mål på Søndergade.

Ruten er en tradition og sådan skal det forblive. Den 1400 meter rundstrækning syd for byens centrum har dannet rammen om de store dyster igennem alle årene – der vil vi også opleve i år. Ruten er landskendt og er af blandt andet Jakob Fuglsang og Lars Bak blevet kaldt Danmarks hårdeste gadeløbsrute.

Første etape af Randers Bike Week afvikles i Hadsten
Ikke alt er som det plejer at være og godt for det. Vi kan nemlig offentliggøre et nyt samarbejdet med arrangørerne af etapecykelløbet Randers Bike Week.

Et samarbejde der betyder at 1. etape af det kronjyske etapeløb afvikles i Hadsten. Ja faktisk så bliver Cykelløbet i Hadsten helt enkelt afviklet som 1. etape.

Randers Bike Week er et 4 dages etapeløb der blev afviklet for første gang i 2012. Arrangørernes overordnede mål er at skabe et internationalt etapeløb for alle cykelryttere med et gyldigt forbundslicens og det er vel og mærke uanset hvilken klasse man tilhøre.

Løbet har indtil videre været en stor sportslig succes med omkring 400 startede ryttere fordelt på de mange klasser.

I år starter det hele i Hadsten i Favrskov Kommune
Med Randers Bike Week på besøg i Hadsten er der lagt op til en cykelfest i Favrskov uden sidestykke. De fleste kender den traditionelle cykelløbsstemning som vi alle nyder og hygger os med hvert år denne torsdag efter Tour de France. I år skal vi foruden eliteklassen også have plads til 12 andre cykelløbsklasser. Det betyder en væsentlig udvidelse af programmet. Første start vil være kl. 14.00 og sidste start vil som altid være elitefeltet kl. 19.30.

En direkte effekt af dette samarbejde betyder at det samlede antal cykelryttere i Hadsten denne dag udvides fra cirka 70 til cirka 400. Der til skal vi også medregne medrejsende hjælpere, forældre, familiemedlemmer og foreningsrepræsentanter. Dette omfang kan vi ikke vurdere for nuværende men kun håbe at det er mange.

I Favrskov Kommune er vi rigtigt glade for samarbejdet omkring cykelløbet i Hadsten, og vi ser frem til, at løbsoplevelsen i 2015 indgår som 1. etape af Randers Bike Week. Allerede fra klokken 14 vil kommunens borgere få mulighed for at komme helt tæt på danske og udenlandske elitecykelryttere, og jeg er sikker på, at stemningen i Hadsten vil blive helt speciel med dette udvidede cykelarrangement, udtaler Favrskov Kommunes borgmester Nils Borring.

FAN-ZONEN udvider
For at kunne servicerer vores mange cykelgæster igennem hele dagen udvider vi også løbets fan-zone, således at området skaleres op til at kunne tage imod 800 personer. Fan-zonen er der hvor cykelpublikum kan købe sig adgang til, for således at opnå optimal udsyn til ruten, ligesom vi her også byder på et måltid mad og noget at drikke. I fan-zonen kan publikum også opleve løbets profiler og lytte til live-musik. Billetter til fanzonen kan købes via løbets website www.cykelløb-hadsten.dk

Også plads til motionisterne
Vi ser i disse år en markant stigning af cykelmotionister og dette vil vi også gerne markere i år. Midt mellem Randers Bike Week og vores fælles eliteløb tilbydes alle friske motionister at starte i Cykelløbet i Hadsten. Det koster kr. 100,- at deltage og starten er kl. 17.50. Løbet afvikles over 30 minutter. Tilmelding til motionsløbet kan ske via løbets website fra 2. marts.

Ser frem til samarbejdet
Vi ser frem til samarbejdet med Randers Bike Week. Det glæder os meget at vores rammer i Hadsten nu kan bredes ud, så de også kommer til gavn og glæde for langt flere aktive cykelryttere, uanset alder. Aftalen gælder for 2015.

Vi ses til Cykelløbet i Hadsten, torsdag den 30. juli 2015

– Vi cykler hele dagen

Venlig hilsen

Cykelløbet i Hadsten

Jesper Tikiøb
Løbsarrangør siden 1993
www.cykelløb-hadsten.dk

Klasse Starttid Distance
U11 14:00 15 minutter
U13 14:20 20 minutter
U15 14:45 20 minutter
U17 15:10 30 minutter
Damer/H60/H70 15:45 30 minutter
C & D 16:20 30 minutter
PAUSE 25 minutter
H40/H50 17:15 30 minutter
MOTION 17:50 25 minutter
U19 18:20 40 minutter
ELITE (A & B) og inviterede 19:30 60 minutter plus 5 omgange
Forventet opløb, ELITE 20:45
Sejrsceremoni, ELITE 21:00